Парламент дозволив створити реєстр педофілів і надав до нього доступ тільки правоохоронцям. Від кастрації відмовилися

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Верховна Рада запровадила реєстр педофілів і зробила його відкритим тільки для правоохоронців. За цей законопроєкт проголосували 325 народних депутатів.

Закон запроваджує Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності неповнолітніх, і посилює відповідальність за такі злочини.

Доступ до реєстру отримають лише правоохоронці. Право на отримання інформації з реєстру отримають керівники навчальних закладів, закладів охорони здоровʼя або інших установ, які здійснюють нагляд за дітьми або надають їм послуги медичного, навчального та соціального характеру, при найманні людини на роботу, а також керівники органів влади, місцевого самоврядування та особи, які бажають перевірити свою наявність у ньому.

Внесені до реєстру особи зобовʼязані будуть повідомляти поліцію про зміну місця проживання та роботи. Крім того, за зґвалтування неповнолітнього незалежно від згоди вводиться покарання у вигляді 10—15 років вʼязниці.

Повторне зґвалтування дитини карається 15 роками вʼязниці або довічним увʼязненням. Перед другим читанням були вилучені норми, які б дозволили застосовувати добровільну хімічну кастрацію щодо педофілів.