У Києві засвітили головну ялинку країни

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Києві на Софійській площі засвітили головну ялинку країни. У церемонії взяв участь мер міста Віталій Кличко, повідомляє пресслужба Київміськадміністрації.

«Ми розпочинаємо проводжати рік 2019-ий. Так, він був непростим як для країни, так і для столиці. Але, я переконаний, у кожного з нас було і багато приємних моментів та емоцій», — сказав Кличко.

Також мер закликав киян та гостей столиці передати вітання захисникам України, які боронять державу на сході країни. «Я хотів би привітати сьогодні наших захисників! Тих, хто зустрічатиме Новий рік та Різдво зі зброєю в руках, далеко від свого дому та рідних, оберігаючи спокій у мирних містах України. Ми особливо дякуємо нашим героям!» — наголосив Кличко.

Він побажав усім гарного настрою, здійснення мрій та успіхів у новому році. Разом із Кличком у церемонії запалення вогнів на ялинці взяв участь учень третього класу Андрій Антонов — срібний призер Європи з джіу-джитсу.

Головна ялинка країни цього року заввишки понад 20 метрів. Її прикрашають близько тисячі найрізноманітніших іграшок та 4 кілометри гірлянд. Поруч із ялинкою встановили «вартових» — великі фігури лускунчиків та українських козаків.