У Росії назвали імʼя чоловіка, який відкрив стрілянину біля ФСБ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Росії ЗМІ встановили особу чоловіка, який ввечері 19 грудня відкрив стрілянину біля будівлі ФСБ на Лубʼянці. Це 39-річний житель Московської області Євген Манюров, повідомляє РБК з посиланням на джерела в ФСБ.

За даними Telegram-каналу «112», Манюров захоплювався практичною стрільбою, брав участь у змаганнях стрілецького клубу ДОСААФ і свого часу зайняв призове місце в дисципліні «карабін у пістолетному калібрі». Також повідомляється, що він сидів на збройовому форумі під ніком «Стрелок16» і торік продавав там свою гладкоствольну рушницю «Бекас» РП16-1.

Мати ймовірного стрільця розповіла виданню «Комсомольская правда», що її син останні роки працював в охоронних фірмах, але потім «звідусіль звільнився». «Останнім часом не працював, спілкувався телефоном з якимись арабами, я нічого не розуміла, бо говорив він з ними англійською», — розповіла жінка.

Вона також повідомила виданню Baza, що її син не служив в армії, у дитинстві займався боксом і рукопашним боєм, а пізніше захопився стрільбою. «Ніяких паралелей не було. Чисто стрілянина, чисто хобі», — зазначила вона. За словами жінки, вона дізналася про звільнення сина з роботи від його колеги. Подруги та друзів у нього не було, «ніхто до нього не приходив».

У будинку Манюрова пройшли обшуки. Слідчі знайшли там арсенал зброї, яка без порушень була зареєстрована за місцем проживання.

Офіційних даних про стрілка поки немає, у правоохоронних органах раніше повідомляли, що особа встановлюється.

  • Стрілянина на Лубʼянці почалася близько 18:00 19 грудня. Один працівник ФСБ загинув, пʼять людей постраждали, зокрема одна цивільна особа. Перший час надходили дані, що стрільців було троє, однак пізніше цю інформацію в ФСБ спростували. Стрілок був ліквідований.
  • За цим фактом порушено кримінальну справу за ст. 317 КК РФ (посягання на життя працівника правоохоронних органів).