Колишня польська модель подала позов проти Вайнштейна за домагання

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Колишня польська модель Кая Сокола звинуватила голлівудського режисера Харві Вайнштейна в сексуальному насильстві над нею, коли вона була 16-річною актрисою-початковцем. Про це пише The Guardian.

Кая Сокола була відома як «Джейн Доу» у попередньому груповому позові проти режисера. Тепер її імʼя називають публічно. Частково вона мотивує це новинами про те, що Вайнштейн і рада його колишньої кіностудії досягли угоди, за якою він виплатить $25 млн понад 20 актрисам і колишнім співробітникам, які звинувачували Вайнштейна в домаганнях.

«Я не можу прийняти запропоноване «глобальне врегулювання» як справедливе. Немає відповідальності для злочинців, недостатня компенсація за всіх жертв. [...] Тому сьогодні я подаю свій власний позов від свого імені», — сказала Сокола.

У новому позові Сокола розповідає про інцидент, що стався у 2002 році. За її словами, тоді Вайнштейн пообіцяв відвезти її на ланч у Нью-Йорк, щоб обговорити її карʼєру, але замість цього відвів її до своєї квартири. Там Вайнштейн «наполегливо і загрозливо вимагав сексу, наказав їй зняти одяг і змушував її торкатися до його члена, поки він хапав її за груди, попри її протести».

Сокола сказала, що такий досвід змусив її відмовитися від акторської карʼєри.