Телеканал «Думская TV» заявив про обшуки в редакції. В НАБУ кажуть, що це не повʼязано з журналістською діяльністю

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Одесі редакція телеканала «Думская TV» заявила, що працівники НАБУ прийшли з обшуками до приміщення каналу. Про це повідомляється на сайті каналу.

У редакції розповідають, що обшук розпочався близько 09:30. «Працівників телеканала не пускають на робочі місця, штовхають, хапають за руки і не дають знімати те, що відбувається. Правоохоронці вилучають компʼютери та сервери каналу», — йдеться у повідомленні.

У редакції заявляють, що обшук може бути повʼязаний з тим, що у правоохоронців є питання до одного з власників будинку.

Керівництво телеканала називає обшуки «політично мотивованими і тиском на свободу слова у ЗМІ».

У пресслужбі НАБУ повідомили, що слідчі дії в ТРК «Думская» жодним чином не повʼязані з діяльністю ЗМІ та журналістів. Зазначається, що детективи під процесуальним керівництвом САП здійснюють низку обшуків в Одесі, в тому числі за адресою Канатна 10, де розташована «Думская».

Обшуки здійснюють у межах розслідування можливих зловживань службових осіб Одеської облради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень за адресою Лідерсівський бульвар, 13 (Одеса) на користь компанії «Крок вперед».

Метою проведення слідчої дії у приміщенні, яке наразі використовує «Думская», є пошук документів щодо передачі права власності на нежитлові приміщення за адресою Лідерсівський бульвар, 13. Ці документи, як вважає слідство, можуть перебувати за адресою Канатна, 10 через те, що зазначене ЗМІ та ТОВ «Крок вперед» мали одних і тих самих бенефіціарних власників.

Попередня правова кваліфікація — ч.2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від пʼяти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.