У спортклуб Порошенка «5 елемент» прийшли з обшуками

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Служба безпеки України прийшла з обшуками в елітний спортивний клуб «5 елемент», який повʼязують з пʼятим президентом України Петром Порошенком. Про це повідомив бізнесмен Гарік Корогодський на своїй сторінці у Facebook.

«Наліт СБУ (так вони представилися) на фітнес 5 елемент. Так, це бізнес Порошенка […] Перевіряючі відмовилися показати юристам хоч який-небудь документ», — написав Корогодський.

У СБУ поки не підтверджують інформацію про обшуки. Речниця СБУ Олена Гітлянська у коментарі theБабелю повідомила, що поки немає інформації щодо можливих обшуків.

На сторінці «5 елементу» у Facebook близько години тому повідомили, що клуб почав працювати у звичайному режимі.

Згодом речниця Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова підтвердила «Українським новинам», що ДБР і СБУ проводять обшуки у «5 елементі». Вона зазначила, що обшуки відбуваються не тільки у спортклубі, але й в декількох будівлях.

При цьому в ДБР заявили, що обшуки проходять в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо угоди купівлі-продажу заводу «Кузня на Рибальському», в якому фігурує Порошенко, а також у справі про можливе зникнення носіїв із секретною інформацією з ситуаційної кімнати Адміністрації президента.