Убивство Шеремета: підозрювану Кузьменко Нацгвардія силою вивела з зали засідань

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Поліція і Національна гвардія штурмують залу Апеляційного суду Києва, де сьогодні не відбувся розгляд апеляції на запобіжний захід підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета медику і волонтеру Юлії Кузьменко. Вона відмовилася покидати скляний бокс в залі засідань, разом з нею розгляду апеляції понад шість годин чекали адвокати, волонтери та бійці, які прийшли на суд підтримати Кузьменко.

Прихильники Кузьменко заблокували двері скляного боксу для підсудних, їх оточили бійці Нацгвардії.

Після штовханини бійці Нацгвардії все ж вивели Кузьменко з боксу та залу під вигуки «Ганьба».

Що сталося?

Печерський районний суд заарештував на 2 місяці Юлію Кузьменко, але її адвокат Владислав Добош подав апеляцію на запобіжний захід. Він заявив, що рішення було ухвалено з істотними порушеннями вимог кримінального процесуального закону, необґрунтовано і невмотивовано та має бути скасовано.

20 грудня Апеляційний суд Києва переніс розгляд на 24 грудня на 12:00. Суддя заявив, що колегія суддів не встигла ознайомитися з матеріалами справи, які передали з Печерського суду. На засідання не зʼявилися прокурори, до суду також не доставили ще одного підозрюваного Андрія Антоненка. У відповідь адвокат Кузьменко Владислав Добош запропонував зробити перерву на кілька годин, щоб прокурори змогли прибути до суду, а судді — ознайомитися з матеріалами справи.

Після того як суддя закрив засідання, залу суду відмовилися покидати прихильники Кузьменко, волонтери, бійці АТО та її адвокат. Сама підозрювана теж заявила, що не вийде зі скляного боксу для підсудних до 24 грудня.