Bloomberg: Apple розробляє власну технологію супутникового звʼязку

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Компанія Apple почала працювати над власною супутниковою технологією, щоб безпосередньо отримувати дані з айфонів та інших своїх пристроїв. Компанія вже сформувала команду з інженерів для розробки антен і апаратів.

Про це повідомив Bloomberg з посиланням на власні джерела.

За даними журналістів, мета проєкту — розробити технологію супутникової комунікації, яка зможе отримувати і відправляти дані безпосередньо на користувацькі пристрої, зокрема на айфони. Завдяки цьому Apple зможе частково позбутися необхідності покладатися на сторонні мережі.

У Bloomberg пояснили, що може йтися не про створення власних супутників, а про розробку передавачів або наземного обладнання, яке буде взаємодіяти з апаратурою на орбіті. Технологію можуть використовувати для передачі даних безпосередньо на пристрої Apple або для обʼєднання в єдину мережу незалежно від стільникового оператора. Крім того, технологія може поліпшити точність геолокації для карт.

Як зазначає TechCrunch, зазвичай супутники не взаємодіють з додатковими пристроями безпосередньо. Замість цього вони обмінюються даними з наземними станціями, які передають їх далі.

Поки що проєкт перебуває на дуже ранній стадії. Над ним працює засекречена команда, проте відомо, що її очолюють колишні керівники супутникового та космічного напряму Google Майкл Трела і Джон Фенвік.