Екскерівники France Telecom отримали тюремний термін за причетність до самогубств співробітників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Екскерівники France Telecom отримали тюремний термін за причетність до самогубств співробітників

Ексглава France Telecom Дідьє Ломбард.

Christophe Morin / Bloomberg via Getty Images

Троє колишніх керівників компанії France Telecоm (нині — Orange) визнані винними у причетності до самогубств 18 працівників компанії, повідомляє ВВС.

Ексглава компанії Дідьє Ломбард, його заступник Луї-Пʼєр Венес і директор з персоналу Олівʼє Барберо отримали по року увʼязнення. Сама компанія, з того часу перейменована в Orange, оштрафована на €75 тис.

Четверо інших керівників були визнані винними у співучасті та засуджені до чотирьох місяців умовного увʼязнення і штрафу в розмірі €5 тис. Ломбард, Венес і Барберо також оштрафовані на €15 тис. Зазначається, що всі засуджені мають намір подати апеляцію.

Про що мова?

З квітня 2008 по червень 2010 року у France Telecom сталося 18 самогубств і 13 спроб вчинити самогубство. Суїциди спровокували масові скорочення працівників з 2006 по 2010 рік, які проводилися в рамках реструктуризації після приватизації компанії. Компанія вирішила скоротити число працівників до 22 тисяч і перерозподілити 10 тисяч місць.

Ломбард, який пішов у відставку у 2011 році, визнав, що реструктуризація засмучувала його співробітників, але заперечував, що це призвело до їхніх суїцидів. Попри це, Ломбарда, Венеса і Барберо звинуватили у створенні «атмосфери тривоги» серед персоналу, залякуванні та моральному пресингу. У травні над екскерівниками France Telecom почався судовий процес.