Ferrero звинуватили у використанні для своїх продуктів горіхів, зібраних дітьми

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Виробника кондитерських виробів Ferrero запідозрили у використанні дитячої праці, повідомляє The Guardian.

За словами правозахисників, лісові горіхи для шоколадних цукерок Ferrero Rocher збирають діти на фермах у Туреччині. Зазначається, що Ferrero купує близько 30% всіх лісових горіхів, які він використовує у своїх продуктах, у Туреччині, де широко поширена дитяча праця.

Згідно з останніми доступними урядовими даними, у 2012 році в Туреччині налічувалося близько 900 тис. дітей, які працюють у різних галузях, включаючи сільське господарство. З них 11 тис. були у віці від 6 до 14 років.

Багато дітей, які працюють сезонно, не відвідують школи, а в 2018 році, за оцінками кампанії «Центру з прав дитини» в Туреччині, близько 67 дітей і підлітків загинули під час робіт.

У коментарі для видання Ferrero визнали проблему дитячої праці в сільськогосподарському секторі Туреччини і заявили, що вони «сповнені рішучості запобігати та усувати дитячу працю на всіх етапах виробництва». У компанії пояснили, що не володіють і не керують фермами з вирощування ліщини в Європі, але співпрацюють з фермерами, щоб забезпечити високі сільськогосподарські та соціальні стандарти при виробництві.

Приводом для інформації про дитячу працю стало розслідування британської правозахисної організації WeMove. Їй вдалося взяти інтервʼю у дітей, які працюють на фермах, у яких вони розповіли, що змушені збирати фундук по 12 годин на день.