Facebook ліквідувала протрампівську мережу фейкових сторінок. Одну з них читали 55 млн користувачів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Facebook ліквідувала протрампівську мережу фейкових сторінок. Одну з них читали 55 млн користувачів

Thought Catalog / Unsplash

Соціальна мережа Facebook ліквідувала мережу фейкових акаунтів, які розповсюджували протрампівську пропаганду, повідомляє The Verge.

Наголошується, що ці акаунти «маскувалися» під американців зі згенерованими штучним інтелектом обличчями для фотографій у профілях.

Facebook повʼязала ці акаунти з американською медіакомпанією The BL, яка повʼязана з Epoch Media Group. У серпні американські ЗМІ вперше повідомили, що Epoch Media Group поширювала пропаганду на підтримку президента Дональда Трампа через соціальні мережі.

Соцмережа також зазначила, що ці облікові записи публікували «з дуже високою частотою» агітацію на підтримку Трампа і були повʼязані із сайтами, що належать BL і The Epoch Times. Обліковими записами та сторінками керували окремі особи у США та Вʼєтнамі.

Facebook заявила, що видалила 610 облікових записів, 89 сторінок Facebook, 156 груп і 72 облікових записи Instagram, які були повʼязані з організацією. Близько 55 млн облікових записів підписались на одну з цих сторінок у Facebook, а 92 тис. підписалися принаймні на один із цих облікових записів Instagram. За даними Facebook, організація витратила на рекламу сторінок у соцмережах близько $9,5 млн.

  • Facebook у поточному році видалила десятки мільйонів постів, які пропагували тероризм, суїцид, дитячу порнографію, насильство, а також містили ненависницькі висловлювання та інформацію про наркоторгівлю.
  • Перед цим Facebook видалила близько 200 російських акаунтів (облікові записи, сторінки, групи) з мільйонним охопленням аудиторії, з яких відбувалося втручання в політику країн Африки.