Вночі: Гладковському зняли електронний браслет, Трамп підписав оборонний бюджет, а в Мексиці зіткнулися два круїзні лайнери

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

ВАКС дозволив Гладковському зняти електронний браслет

Вищий антикорупційний суд України схвалив прохання адвокатів колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського про дозвіл не носити електронний браслет. Про це Інтерфаксу повідомили у спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«ВАКС дійсно прийняв рішення зняти електронний браслет з Гладковського за клопотанням захисту», — повідомило джерело видання.

Однак у Гладковського все ще є певні обмеження. Зокрема, зобовʼязання зʼявлятися за викликом, не спілкуватися з певними свідками у справі, не залишати Київ і Київську область без дозволу, а також здати закордонні паспорти.

Олега Гладковського затримали в Києві 17 жовтня. Він намагався вилетіти з України, проте його не випустила прикордонна служба, після чого Гладковський вирушив у ресторан на Бориспільській трасі, де його й затримали. У НАБУ повідомили, що ексчиновник фігурує в кримінальному провадженні про зловживання владою, а САП повідомила Гладковському про підозру. У відповідь він назвав звинувачення фейком і оголосив голодування.

Трамп підписав оборонний бюджет США на 2020 рік

Загальний бюджет оборонного відомства США на 2020 рік склав $738 млрд. При цьому $734 млн піде на стримування російської агресії, частина суми буде виділена на блокування будівництва «Північного потоку — 2» і «Турецького потоку». Зокрема, кошти будуть витрачені на санкції проти компаній, які займаються зведенням газопроводів. Про це повідомляє Defensenews.

Оборонний бюджет підтверджує, що США не мають наміру вести військову співпрацю з Росією, а також підтримувати окупацію Криму. $300 млн з бюджету піде на військову допомогу Україні, ще частину бюджету планується витратити на створення космічних військ. Відомо, що цей оборонний бюджет на 3,1% більший за минулорічний.

Швейцарська компанія Allseas призупинила участь у будівництві «Північного потоку — 2»

Компанія Allseas заявила, що призупиняє будівництво газопроводу, поки не отримає «необхідні нормативні, технічні та екологічні розʼяснення від відповідного органу США» після набуття чинності нового закону про американські санкції. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Напередодні президент США Дональд Трамп підтримав схвалений Конгресом пакет санкцій щодо фірм, які беруть участь у будівництві «Північного потоку — 2». Зокрема, компанії очікує заборона на вʼїзд до США і заморожування власності, яка знаходиться в Америці.

У Карибському морі зіткнулися два круїзні лайнери

Біля острова Козюмель у Карибському морі зіткнулися два круїзні лайнери, на кожному з яких було близько 20 тисяч пасажирів. Про це повідомляє TIME.

Відомо, що лайнери під назвою «Карнавальна слава» і «Карнавальна легенда» зіткнулися, коли перший маневрував до причалу, де й зіткнувся з «Легендою». Медична допомога внаслідок зіткнення знадобилася 6 людям.

«Ми оцінюємо збиток, але немає жодних проблем, які впливають на мореплавання кожного з кораблів», — запевнив представник компанії-перевізника Челсі Стромфельд.

Після пожежі в Одеському коледжі звільнили голову ДСНС в області

Після пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу в Державній службі з надзвичайних ситуацій звільнили начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, а також одного з його заступників. Про це повідомляється на сайті ДСНС.

Відомо про звільнення генерал-майора служби цивільного захисту Віктора Федорчака та його заступника Михайла Вовка. На звільнену посаду призначили голову регіонального управління ДСНС, полковника цивільного захисту Вадима Шулюка.

4 жовтня в приміщенні Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа. 7 грудня поліція встановила перших підозрюваних у справі про пожежу, а 9 грудня оголосила про підозру директорці коледжу. 11 грудня її відправили під домашній арешт і одягли їй електронний браслет. Всього жертвами трагедії стали 16 осіб.