«Фіолет», Kozak System та «Без Обмежень». На Майдані готують музичний фестиваль на підтримку підозрюваних у вбивстві Шеремета

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Близько 24 музичних гуртів і виконавців візьмуть участь у фестивалі «Білими нитками» 22 грудня, який покликаний підтримати підозрюваних у вбивстві активіста Павла Шеремета. Про це у Facebook повідомили організатори фестивалю, правозахисне обʼєднання Free Riff.

Активісти стверджують, що підозрювані у вбивстві Шеремета Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь були скомпрометовані, докази проти них не витримують критики, а звинувачення — просто спроба тиску на певний прошарок населення.

«22 грудня на Майдані Незалежності стартує Музичний Марафон «Білими нитками» на підтримку Андрія Антоненка (Riffmaster), Юлії Кузьменко та Яни Дугар, несправедливо утримуваних за ґратами у справі щодо убивства журналіста Павла Шеремета. Творча спільнота України — музиканти, митці, громадські діячі — обурені цією ситуацією. Ми не віримо в причетність Андрія, Юлі та Яни до вбивства Павла Шеремета», — заявляють організатори.

Зазначається, що в акції візьмуть участь такі виконавці і колективи: «Моторʼролла», «Фіолет», «Мандри», Сергій Танчинець з групи «Без Обмежень», Karna, Vlasna, «Нумер 482», TaRuta, «Пирятин», Pushkin Klezmer Band & Toporkestra, Pidkaura, Іван Лень та Володимир Шерстюк із гурту Kozak System, «Брати Станіслава», Олексій Бик, Алекс Клец, Юрій Сусло, Соня Сотник, Сергій Кузін, Сергій Зенін, Анна Заклецька, Геннадій Попенко, Анатолій Вексклярський з проєкту #KYIVMISTAh, GrozovSka і Олександр Піпа з колективу @TRAKTOR.