Директора державного підприємтсва «Безпека» підозрюють у державній зраді. Він міг нашкодити обороноздатності України

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Директору державного підприємства «Безпека» повідомили про підозру у державній зраді та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. Про це повідомляє пресслужба САП у Facebook.

Слідство встановило, що у 2018 році директор «Безпеки», перебуваючи у змові з тодішнім заступником міністра економрозвитку та іноземцем, уклав контракт із фіктивним підприємством-нерезидентом на поставку обладнання для виготовлення боєприпасів для потреб української армії — напівавтоматизованої лінії з виробництва корпусу з ведучим пояском снаряду калібрів 152/155 мм з комплексом ЗІП.

Надалі директор держпідприємства забезпечив, аби ця фіктивна іноземна компанія та Державна холдингова компанія «Артем» підписали угоду на виготовлення та поставку до України боєприпасів.

У травні на рахунки іноземної компанії перерахували передоплати на суму 217,27 млн гривень. Проте на сьогоднішній день умови контракту з боку іноземної компанії так і не були виконані.

«Як наслідок, обороноздатності України завдали шкоду, а також завдані збитки державному бюджету у розмірі 217,27 млн гривень», — заявили у САП.

Директору підприємства інкримінують злочини за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 191 КК України.

Зазначимо, що наразі директором державного підприємства «Безпека» є Владислав Глазунов.

Чим займається «Безпека»?

Центр утворили у 2017 році і він має повноваження робити замовлення для виконання державних цільових програм з реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу та, зокрема, нарощувати наявні виробничі потужності для виготовлення продукції оборонного призначення.

  • 17 жовтня стало відомо, що СБУ розслідує можливу роботу на російські спецслужби колишнього заступника міністра економічного розвитку і торгівлі.
  • 22 жовтня СБУ в аеропорту «Бориспіль» затримала ексзаступника міністра економічного розвитку Юрія Бровченка.
  • 23 жовтня Шевченківський районний суд Києва заарештував Бровченка з правом застави в 3,4 млн грн. Пізніше Бровченко вийшов під заставу, яку суд зменшив у 6 разів — 576,3 тис. грн.