Росія на чотири доби перекрила рух Керченською протокою

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міністерство транспорту РФ перекрило рух Керченською протокою на 4 доби: з 20 до 24 грудня включно. Про це повідомляє пресслужба російського міністерства.

«В період з 00:00 21.12.2019 по 23:59 24.12.2019 не рекомендується вихід суден в акваторію Кримського моста в звʼязку з проведенням технологічних робіт», — йдеться у їхньому повідомленні.

Водночас головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко повідомив у Facebook причину перекриття руху: 23 грудня паровозом через Керченський міст проїде Путін.

«20 грудня Мінтранс РФ ось просто взяв і фактично перекрив рух Керченською протокою на 4 доби — з 21 по 24.12.19. Чому? Тому що 23-го сам президент РФ поїде на паровозі через міст, а 24-го поїде перший потяг», — написав Клименко.

У коментарі theБабелю він пояснив, що Росія наразі пропускає судна, які до цього не могли пройти протокою внаслідок туману й попереджає, що до 24 числа включно нікого пропускати не будуть.

«Сьогодні зранку в екстреному порядку пропускають судна, які через туман у пʼятницю не могли пройти, аби розвантажити протоку, й попередили, що не рекомендують підходити до неї 4 дні. Тобто вони розчищають те, що є, й попереджають решту, що нікого не будуть пропускати до 24 числа й все буде перекрито», — додав Клименко.