Вночі: у Берліні запобігли теракту на ярмарку, фанати підтримали Зозулю, а в Україні знайшли лісового кота

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

На різдвяному ярмарку в Німеччині запобігли теракту

Поліція виявила на площі Брайтшайдплац в Берліні підозрілу сумку, всередині якої знайшли механізм, що нагадував саморобний вибуховий пристрій. Про це повідомляє Bild.

За інформацією видання, на ярмарку також затримали двох підозрілих сирійців, один з яких має явні звʼязки з «Ісламською державою». На другого США видали міжнародний ордер на арешт за незаконне поводження з вибуховими речовинами.

Фанати українського футболіста Зозулі підтримали його після образ на матчі в Іспанії

Фанати ФК в місті Альбасете розгорнули плакати з написом «Ми всі Зозуля» на матчі з ФК «Ельче». На 10-й хвилині гри фани почали вигукувати імʼя футболіста під десятим номером. Про це повідомляє Twitter команди.

Раніше матч другого дивізіону чемпіонату Іспанії між «Райо Вальєкано» і «Альбасете» відклали через образи на адресу нападника, українця Романа Зозулі. Фанати суперника тоді скандували «Зозуля нацист».

Шторм «Фабієн» убив 8 осіб у країнах Європи

Вісім осіб стали жертвами шторму «Фабієн», який 22 грудня обрушився на Португалію, Іспанію та Францію. Відомо, що швидкість вітру під час урагану досягала 170 км/год. Стихія порушила залізничне сполучення в Португалії і Франції, багато польотів було скасовано, а в іспанському регіоні Галісія тисячі будинків залишилися без електрики. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Інститут національної памʼяті Польщі звинуватив Росію в перекручуванні історії після слів Путіна

Інститут національної памʼяті Польщі виступив з заявою про те, що Росія намагається маніпулювати історичними фактами, щоб перекрутити події, що відбулися під час Другої світової війни, на свою користь.

«Нинішні спроби Росії реабілітувати німецько-радянську угоду 1939 року і змусити замовчувати її довгострокові трагічні наслідки — не більш ніж спроба фальсифікації історії і захисту політики тоталітарних режимів, жертвами яких стали не тільки поляки, євреї, литовці, латиші, естонці, румуни, фіни, українці, білоруси і багато інших народів, але і самі росіяни. В цей особливий день, коли ми відзначаємо Європейський день памʼяті жертв тоталітарних режимів, ми настійно закликаємо до того, щоб трагічна історія стала уроком», — заявив представник відомства.

Звернення було опубліковане після того, як президент РФ Володимир Путін на пресконференції 19 грудня підтримав рішення Сталіна розділити Польщу з Гітлером, так як у тої «не було сильної армії, щоб протистояти загарбникові».

У природному заповіднику Тернопільської області знайшли червонокнижного лісового кота

На території заповідника «Медобори» у Тернопільській області вчені виявили лісового кота, який занесений до Червоної книги України. Як розповіли Укрінформу дослідники, тварину вдалося зафіксувати за допомогою фотопастки в нічний час доби.

«Сучасний ареал кота лісового в Україні охоплює Карпатський регіон, а також окремі райони Вінницької, Кіровоградської та Одеської областей. Тварини ведуть одиночний, переважно сутінковий і нічний спосіб життя», — розповіла головна фахівчиня з екологічної освіти природного заповідника «Медобори» Оксана Мурська.