У Німеччині заборонили гей-конверсійну терапію для неповнолітніх

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Уряд Німеччини заявив, що репаративна терапія не має наукових підстав і часто завдає психологічної шкоди тим, хто її проходить. Про це повідомив речник німецького уряду Штефен Зайберт, передає Associated Press.

Автором документа є міністр охорони здоровʼя і відкритий гомосексуал Єнс Шпан, він і запропонував заборонити репаративну терапію для підлітків до 18 років. Однак для дорослих, які добровільно погодилися пройти «лікування», ці процедури будуть дозволені.

Уряд також заборонив використання конверсійної терапії для дорослих, які не здатні приймати рішення, і заборонив рекламу послуг такої терапії.

«Мета уряду — захистити право людей на сексуальне самовизначення», — сказав Зайберт і додав, що кожен, хто порушує заборону, може отримати покарання у вигляді штрафу або навіть вʼязниці.

Що таке репаративна терапія?

Репаративна, або конверсійна, терапія є комплексом медикаментозних і психотерапевтичних методів, спрямованих на так зване виправлення «сексуальних відхилень» і повернення пацієнта до умовної «гендерної норми».

Гомосексуальність як захворювання була видалена зі списку діагнозів Американської психіатричної асоціації в 1973 році, Всесвітня організація охорони здоровʼя виключила цей термін з Міжнародної класифікації хвороб у 1990 році. Але конверсійна терапія, як і раніше, практикується в усьому світі.

  • У листопаді повідомлялось, що у Німеччині планують скасувати примусове лікування гомосексуалів.