Вночі: в Україні відбулися вибори в ОТГ, Росія завершила будівництво Керченського мосту, кількість жертв виверження вулкана в Новій Зеландії зросла

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В Україні відбулися вибори в ОТГ

У неділю о 20:00 завершилося голосування на місцевих виборах у 86 обʼєднаних територіальних громадах (ОТГ).

Станом на 12:00 явка становила від 4,4% до 35% в різних регіонах, а на 15:00 — від 14% до 54%. Лідерами за явкою виборців були жителі ОТГ Житомирської, Хмельницької, Чернігівської, Волинської та Вінницької областей — там явка становила від 50% до 54%. Гірше за всіх голосували в Закарпатській, Івано-Франківській та Харківській областях — від 14% до 23%.

Росія оголосила про завершення будівництва Керченського мосту

Начальник замовника будівництва Керченського мосту — Управління федеральних автомобільних доріг РФ «Тамань» — Кайрат Турсунбеков заявив, що залізнична частина Керченського мосту готова до прийому перших поїздів.

«Будівництво Кримського моста завершено. Отримано висновок про відповідність обʼєкта технічним регламентам і проєктній документації, отримано дозвіл на введення в експлуатацію, і, відповідно, залізнична частина транспортного переходу готова до прийому перших поїздів», — сказав він.

Першим мостом проїде поїзд з Санкт-Петербурга до Севастополя 23 грудня. Час у дорозі — 43,5 години. Наступного дня планується відправити поїзд з Москви до Сімферополя, який буде їхати 33 години. Очікується, що відправлення першого поїзда відвідає президент Росії Володимир Путін.

Кількість жертв виверження вулкана у Новій Зеландії зросла

Число загиблих внаслідок виверження вулкана Уайт-Айленд у Новій Зеландії зросла до сімнадцяти осіб, ще двоє залишаються зниклими безвісти.

У понеділок поліція країни повідомила, що один з поранених помер в лікарні Окленда. Більшість загиблих були громадянами Австралії або місцевими жителями. Поліція зупинила пошук тіл, заявивши, що не втрачає надію знайти зниклих.

Влада країни вже заявила, що розслідування дій відповідальних осіб при ліквідації наслідків стихійного лиха може тривати до одного року.

У США на трасі зіткнулися понад 60 машин

Понад 60 машин зіткнулися в неділю в штаті Вірджинія (США), 35 людей постраждали. Зіткнення сталося на автомагістралі I-64, що пролягає через Вірджинію. Через аварію рух в обох напрямках було тимчасово паралізовано. До теперішнього моменту рух відкрился лише в східному напрямку. Зазначається, що в районі ДТП був туман і ожеледь.

Згідно з повідомленням поліції, всього зіткнулися 63 автомобілі, постраждали 35 осіб. Вони були доставлені в лікарню. Деякі в критичному стані, але їхня кількість невідома. Відомостей про загиблих не надходило.