«Результат таємних переговорів». Порошенко вимагає скликати РНБО через інформацію про прямі поставки газу з Росії до України

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

П’ятий президент України, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко вимагає скликати засідання Ради національної безпеки та оборони після інформації про угоди на пряме постачання газу з Росії на український ринок. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна».

Він розповів, що вже відомо про пʼять компаній, які уклали угоди з «Газпромом», і, за його словами, ці угоди є «виключно політичними, а не комерційними».

Крім скликання засідання РНБО, політсила вимагає запровадити санкції проти прямого постачання газу з Росії. «Безумовно, це питання національної безпеки. І наша політична сила буде вимагати негайного скликання Ради національної безпеки й оборони та введення санкцій проти прямих поставок газу з Росії», — сказав Порошенко.

Також він вважає, що укладені угоди на пряме постачання газу є результатом «таємних переговорів», які відбулися під час саміту «нормандської четвірки» у Парижі 9 грудня. «Це газова голка. […] Ми перетнули в цьому сенсі ті «червоні лінії», про які дуже голосно попереджали люди напередодні Парижа», — заявив п’ятий президент.