Слідство розглядає три версії нападу на радницю мера Херсона. Справу розслідують, як «замах на вбивство»

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Слідство розглядає три версії нападу на радницю мера Херсона. Справу розслідують, як «замах на вбивство»

Слідство розглядає декілька версій нападу на в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радника міського голови Катерину Гандзюк, у тому числі службова діяльність потерпілої, активна громадянська позиція і побутові конфлікти.

Правоохоронці також перекваліфікували напад і обливання кислотою чиновниці Херсонської міськради з «хуліганства» на «замах на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю», повідомила у Facebook прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Вже ввечері лікар-анестезіолог Херсонської обласної лікарні Юрій Равелев повідомив, що стан потерпілої важкий, але стабільний. Вона у свідомості, спілкується, але площа ураження шкіри значна, передає «Радіо Свобода».

«Понад 30% - це волосяна частина голови, обличчя, спина, руки, ноги, передня частина грудної клітини. У даний момент це опіковий шок, нехай він навіть і хімічний, на тлі якого виникають різні проблеми, в який втягуються в першу чергу ще й нирки», - розповів він.

За словами лікаря, не раніше, ніж за 72 години можна буде робити якісь прогнози щодо стану потерпілої, а також можна буде визначити, якою рідиною її облили - яка саме кислота чи луг. За словами адвоката Масі Найєма, дівчину облили сірчаною кислотою.

Напередодні мер Херсона Володимир Миколаєнко звернувся до генпрокурора з проханням передати СБУ справу Катерини Гандзюк через первісну кваліфікацію кримінальної справи з формулюванням «хуліганство». На думку мера, «в черговий раз наша поліція ховає голову… на повсякденні напади на наших журналістів, активістів в Херсоні», передає УП.

31 липня на в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радника міського голови Катерину Гандзюк напав невідомий чоловік 20-25 років і облив її кислотою. Після цього зловмисник втік, його шукають. Жінка отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

ЗМІ повідомили, що восени 2017 року Гандзюк звинуватила в корупції начальника управління захисту економіки Нацполіції в Херсонській області Артема Антощука. Він домагався спростування її поста, але програв у суді.

Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсонщині. Крім того вона говорила про зловживання міськвлади Херсона.