Християнам з сектора Гази дозволили відвідати Єрусалим і Вифлеєм на Різдво

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Ізраїль скасував своє попереднє рішення і дозволив християнам з сектора Гази поїхати в Єрусалим і на Західний берег на Різдво. Про це у Twitter повідомило COGAT, ізраїльське відомство з питань оборони, що відповідає за цивільні справи палестинців.

«Генерал-міністр Каміл Абу Рукун розширив можливості подорожі для християнського населення Гази на знак визнання свята Різдва. Дозволи на вʼїзд в Єрусалим і на Західний берег будуть видаватися відповідно до оцінок безпеки та без огляду на вік», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Ізраїль жорстко обмежує переміщення з сектора Гази, підконтрольного «Хамасу». COGAT раніше заявляв, що християнам з сектора Гази дозволять виїжджати за кордон, але заборонять їхати в Ізраїль чи на окупований Західний берег.

Із близько двох мільйонів людей, що живуть у Газі, приблизно тисяча є християнами. «Хамас» вважає християн захищеною меншиною, але ісламські екстремісти протягом багатьох років нападали на них. Багато хто з християнської громади був змушений емігрувати.