Радник прем’єра каже, що у Кабміні готують збірник завдань і KPI для керівників ОДА

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Кабінеті міністрів розробляють збірник завдань для голів облдержадміністрацій. Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» повідомив радник премʼєр-міністра Юрій Голик.

Він розповів, що коли працював радником голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, то для ефективності роботи вони склали список КРІ.

«Ми готуємо збірник завдань для губернаторів. Це дивно, але їхні обовʼязки ніде як слід не прописані. Резніченко і я теж зіштовхнулися з цим, — ось ми прийшли в ОДА, але що робити і як робити, було незрозуміло. Тож ми самі собі склали список KPI. У Кабміні зараз готують KPI для губернаторів. Це правильно», — розповів Голик.

При цьому він зазначив, що облдержадміністрації не використали 2,8 млрд грн на ремонт доріг, які їм надійшли з держбюджету.

«Тим часом у рамках закону про Дорожній фонд цього року в ОДА надійде 14,6 млрд на ремонт і утримання обласних та сільських доріг. Уже надійшло 13,7 млрд гривень. Але з них використано тільки 10,9 млрд. Чому не використали всі? Чому не будують дороги? Здавалося б, ось воно, щастя — гроші впали з неба, просто використай їх. Але ні. Наявність грошей — це не завжди якісні дороги. Потрібен ще й менеджмент», — каже радник премʼєр-міністра.

Він анонсував створення аналітики про використання ОДА Дорожнього фонду цього року, де керівникам областей опишуть, що їх чекає наступного року.