Стрілянина на Лубʼянці: росЗМІ зарахували стрілка до української організації

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Росіянин Євген Манюров, який влаштував стрілянину біля будівлі ФСБ на Лубʼянці в Москві, причетний до діяльності української організації «Етнічне національне обʼєднання» (ЕНО). Про це повідомляє російське видання «Фонтанка.ру».

Як пише ЗМІ, «ця організація дотримується этносизму, який передбачає східнословʼянську єдність росіян, білорусів та українців». В ФСБ, як пише видання, вважають, що Манюров міг бути членом московського осередку організації.

«Фонтанка» зазначає, що IT-фахівці ФСБ вже вивчили акаунти Манюрова в соцмережах і встановили його звʼязок з ЕНО. У організації є Telegram-канал «БРЕЗГ», на який за рік підписалися трохи понад 3 тис. користувачів. Організація має осередки в Москві, Іркутську, Ростові та Петербурзі, а центр нібито розташований у Києві.

  • Стрілянина на Лубʼянці сталася близько 18:00 19 грудня. Один працівник ФСБ загинув, пʼятеро людей постраждали, зокрема один цивільний. Спочатку повідомлялося, що нападників було троє, але пізніше цю інформацію в ФСБ спростували. Стрілка ліквідували.
  • Пізніше ЗМІ встановили особу чоловіка, який ввечері 19 грудня відкрив стрілянину біля будівлі ФСБ на Лубʼянці. Це 39-річний житель Московської області Євген Манюров.