Херсонська облрада передала морпіхам закинутий табір «Білі крила» за 50 кілометрів від Криму

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Депутати Херсонської обласної ради надали згоду на передачу в державну власність до сфери правління Міноборони комплексу будівель та споруд бази відпочинку «Білі крила». Таке рішення депутати прийняли 20 грудня, повідомляє «Армія Inform».

Закинутий дитячий табір «Білі крила» розташований в урочищі Цукури Скадовського району.

1 жовтня на адресу Херсонської облради надійшло звернення від міністра оборони Андрія Загороднюка з проханням розглянути можливість передачі зі спільної власності тергромад в державну з віднесенням до сфери управління Міноборони.

  • У 2018 році командування морської піхоти передислокувало в цей район 140-й окремий розвідувальний батальйон. Табір визначили як базу для морпіхів. Його розташування ідеально підійшло: від моря місцевість прикриває острів Джарилгач, а за 50 кілометрів — окупований Крим.
  • У квітні 2019 року до Херсонського облради звернувся начальник Генерального штабу Віктор Муженко з проханням передати табір в оренду Міністерству оборони. Облрада за рішення проголосувала з другого разу, не всі депутати погодилися. Згодом Міністерство оборони попросило передати табір на баланс на постійній основі, щоб відремонтувати корпуси.