«Ми не повʼязані з Януковичем». Telegram-канал з політичними інсайдами «Легітимний» розповів theБабелю про свою роботу

Автори:
Юлія Рябчун, Оксана Коваленко
Дата:

Другий за кількістю підписників в Україні (54 тисячі) у своїй ніші анонімний Telegram-канал «Легітимний», який славиться політичними чутками та інсайдами, розповів theБабелю про свою роботу. 19 грудня ми опублікували великий текст про роботу «Легітимного», проаналізувавши його прогнози та інсайди, велика частина з яких не підтвердилася.

Адміністрація «Легітимного» невідома. Автори говорять про себе у множині та часто посилаються на анонімні джерела. З аудиторією розмовляють російською, а в публікаціях часто використовують слово «інтересант» — зацікавлена особа

Автори «Легітимного» визнають, що їх часто повʼязують з головою Офісу президента Андрієм Богданом, і вони до цього звикли, але цей звʼязок не підтверджують. Втім, як і звʼязок з президентом-втікачем Віктором Януковичем. «Ми ніяк не повʼязані з Януковичем, хоча ставимося до нього не краще, ніж до Порошенка», — заявили theБабелю автори каналу в листі.

Співрозмовники розповіли, що ідея створити канал з трендом на політичну аналітику в українському сегменті зʼявилася у 2018 році. За словами авторів, у перші місяці «реклами замовляли багато, приріст був маленьким». «Навесні 2019 року витрачали в середньому $300 на день на рекламу і SMM. Ми пропонуємо рекламу за гроші або за інсайди. Кожен обирає свою стратегію співпраці з нами. З багатьма каналами обмінюємося репостами на безкоштовній основі, багато каналів просто поважаємо, читаємо і радимо їх своїм підписникам. Зараз канал вийшов на самоокупність», — говорять автори і додають, що в середньому канал може приносити понад $15 тис. на місяць.

Наразі в команді «Легітимного» працюють семеро людей — політтехнологи та діючі чиновники, які повʼязані безпосередньо з українською політикою.

Співрозмовник theБабеля зазначив, що спочатку в «Легітимного» було всього кілька джерел в Офісі президента. «Зараз приходить дуже багато листів, надсилають різні матеріали, плітки і чутки. Джерела з Кремля і «ЛДНР» вийшли на нас самі та запропонували «ділитися» ексклюзивною інформацією. Ми домовилися, що будемо ставити їхні матеріали після того, як перевіримо інсайди. Вони надіслали нам матеріал, з яким ми зачекали і не опублікували. Минув час, інсайд підтвердився, з цього моменту ми почали з ними працювати, але попередили, що якщо буде вкид, припинимо співпрацю. Зараз продовжуємо з багатьма з них працювати», — розповіли в Telegram-каналі.