Слідство.Інфо: Найбільше на новорічні свята витратили Дніпро, Київ і Харків

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На встановлення ялинок, оснащення гірляндами, проведення концертів та інших святкових заходів найбільше виділили з бюджетів міст Дніпра, Києва та Харкова. Про це йдеться у матеріалі журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» .

Так, у Дніпрі ці затрати склали 15 мільйонів гривень. Значну частину коштів запланували витратити на святкові концерти та дитячі свята — їх буде 17. Зокрема, для дітей придумали щонайменше 10 різних заходів — вистави, майстер-класи, походи в цирк, подарунки та концерти. Для своїх мешканців місто запросило, зокрема, українських виконавців Тоню Матвієнко та Олега Скрипку.

Окрім святкових заходів, влада Дніпра витратить 2,5 мільйона на прикраси для новорічних ялинок та ще понад 3,5 мільйона на оздоблення вулиць та будівель у центрі міста гірляндами та іграшками. Понад мільйон гривень Дніпро витратило на світоідні фігурки: місто закупило по 8 фігурок пальм та дельфінів.

Київ на святкування Нового року та Різдва витратить 9 мільйонів гривень. Значну частину цих коштів витратять на концерти для дітей. Також 2,7 мільйона пішло на прикраси до головної ялинки: її прикрасили 750 іграшками у вигляді цукерок і чотирма кілометрами гірлянд.

Водночас у Харкові поставили 36-метрову штучну ялинку з гірляндами та кілька світлових фігур у формі зірок та Діда Мороза. Загалом на святкові заходи цієї зими місто витратить майже 4,3 мільйона гривень. 4,2 мільйона запланували для прикрашання центральної площі міста — майдану Свободи. Ще 100 тисяч витратили на гірлянди для ялинок.