Вночі: ООН розкритикувала поїзди на Керченському мосту, акції Tesla досягли рекордної вартості, у Росії випробували суверенний інтернет

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

ООН розкритикувала запуск поїздів Керченським мостом

В ООН у відповідь на запуск залізничного сполучення Російської Федерації в анексований Крим через Керченський міст заявили, що необхідно дотримуватися резолюції про суверенітет і територіальну цілісність України.

«Є реакція Генерального секретаря ООН на відкриття залізничного руху через «кримський міст»: повинні дотримуватися резолюції про суверенітет і територіальну цілісність України», — написав представник України при ООН Олег Ніколенко.

Посол в ООН уточнив, що резолюції Генеральної Асамблеї засуджують будівництво мосту як грубе порушення Статуту ООН, а також застерігають російських чиновників від неузгоджених візитів на Кримський півострів.

У Росії протестували «суверенний інтернет»

Заступник голови Міністерства цифрового розвитку Росії Олексій Соколов заявив, що в РФ провели навчання з роботи «суверенного рунету», які показали готовність операторів звʼязку до виконання закону про ізольований інтернет.

Під час навчань фахівці перевіряли «можливість перехоплення абонентського трафіку і розкриття інформації про абонента, блокування послуг звʼязку для абонентів», а також «організацію ремонтно-відновлювальних робіт на єдиній мережі електрозвʼязку РФ».

Крім того, тестували «загрози в соціальних мережах». У навчаннях брали участь ФСБ, Міноборони, МВС, Федеральна служба охорони, Росгвардія, Міненерго, Роскомнагляд, а також мобільні оператори та інші IT-компанії.

У Мінкомзвʼязку РФ обіцяли, що звичайні користувачі не помітять навчань, які «носять дослідницький характер», оскільки «відпрацювання загроз» будуть проводити тільки «на спеціально виділених сегментах, стендах і полігонах».

Вартість акцій Tesla досягла рекордної позначки

Вартість акцій виробника електромобілів Tesla досягла рекордних $420 за акцію. Зазначається, що саме за цією ціною засновник Tesla Ілон Маск півтора року тому пообіцяв викупити акції компанії, за що позбувся посади голови ради директорів Tesla.

Акції Tesla досягли найвищого рівня в $422,01, а ринковий капітал — понад $75 млрд. Коментуючи це, Маск написав у Twitter: «Вау, акції так зросли».