Убивство Шеремета: Апеляційний суд дозволив підозрюваній Кузьменко вийти зі скляного боксу

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Убивство Шеремета: Апеляційний суд дозволив підозрюваній Кузьменко вийти зі скляного боксу

Синиця Олександр / УНІАН

Апеляційний суд під час розгляду скарги на запобіжний захід дитячому кардіохірургу та волонтерці Юлії Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, дозволив підозрюваній вийти зі скляного боксу.

Клопотання про те, щоб дозволити Кузьменко сидіти на засіданні суду поряд з адвокатом, подав її захисник Владислав Добош. «Для забезпечення прав моєї підзахисної, щоб ми могли спілкуватися під час засідання, і для дотримання її прав людини...Прошу дозволити... «Клітка» дуже глуха, там практично нічого не чути», — сказав адвокат.

У відповідь суддя Апеляційного суду попросив Добоша гарантувати, що не повторяться такі ж події, як у пʼятницю, 20 грудня, коли «було пошкоджено державне майно», а в залі почалися сутички.

Після недовгих переговорів суд дозволив Кузьменко вийти з «клітки» за умови, що в залі буде «дотримано порядку», а всі, хто прийшов її підтримати — волонтери, учасники АТО, покинуть зал засідань. У залі дозволили залишитися тільки родичам Кузьменко та журналістам. Владислав Добош також додав, що Кузьменко готові взяти на поруки приблизно 37 осіб.