Twitter заборонив публікацію гіфок, якими атакували людей з епілепсією

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Соцмережа Twitter заблокувала на своїй платформі публікацію анімованих PNG-файлів (APNG). Таке рішення було прийнято після того, як на обліковий запис Epilepsy Foundation у Twitter була здійснена атака за допомогою анімованих зображень, що могли викликати напади епілепсії у чутливих людей, повідомляється на офіційній сторінці соцмережі.

Сервіс Twitter виявив помилку, яка дозволяла користувачам обходити налаштування автозапуску та розміщувати кілька анімованих зображень в одному повідомленні з використанням формату файлу APNG.

У Twitter заявляють, що намагаються забезпечити безпечну роботу сервісу для всіх користувачів. Файли APNG «були кумедними», але не враховували налаштування автоматичного відтворення. Тому адміністрація сервісу прийняла рішення прибрати можливість додавати такі файли до твітів. Це було зроблено для безпеки людей з чутливістю до рухомих і блимаючих зображеннь, у тому числі для людей з епілепсією.

Публікації з уже доданими зображеннями APNG не будуть видаляти з платформи, але в подальшому буде можливість працювати тільки з GIF-анімацією.

  • Атаки на обліковий запис Epilepsy Foundation у Twitter почалися минулого місяця, який був названий Національним місяцем обізнаності про епілепсію. Зловмисники використовували хештеги Epilepsy Foundation і можливість публікації анімованих зображень у сервісі мікроблогів для публікації зображень з мерехтливими світловими ефектами. Неясно, скільки людей могло постраждати в результаті такої атаки, але в Epilepsy Foundation заявили, що співпрацюють з правоохоронними органами і подали кримінальні скарги на облікові записи, які, як вважається, були залучені до атаки.