Слідчий у справі про держзраду Януковича не пройшов переатестацію та буде звільнений з ГПУ

Автори:
Оксана Коваленко, Юлія Рябчун
Дата:

Слідчий у справі про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича та у справах проти російських високопосадовців, які причетні до захоплення Криму, Вадим Приймачок не пройшов співбесіду в Генеральній прокуратурі та буде звільнений.

Приймачок пройшов перший та другий етапи переатестації — анонімне тестування на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора та тестування на здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки.

На третьому етапі переатестації прокурорам треба було виконати письмове практичне завдання для оцінки рівня володіння практичними вміннями та навичками, а також пройти співбесіду на відповідність вимогам професійної компетентності, професійної етики та чеснот. У ГПУ повідомили, що третій етап пройшли 610 прокурорів, їхні імена не оприлюднили.

Як повідомив theБабелю Приймачок, він третій етап не пройшов, а тому має бути звільнений з Генпрокуратури. Свої інтереси Приймачок планує захищати в суді. «Я обовязково оскарживатиму всі дії та рішення, повʼязані з проходженням співбесіди та подальшим звільненням», — сказав theБабелю Приймачок.

  • Басманний суд Москви за клопотанням Слідчого комітету РФ заочно заарештував Вадима Приймачка та прокурора Головної військової прокуратури України Руслана Кравченка в липні 2017 року — після того, як вони оголосили підозру Віктору Януковичу. Приймачок разом із кількома іншими прокурорами Військової прокуратури оголошений у розшук рішенням російського суду.
  • 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва визнав Віктора Януковича винним у державній зраді. Експрезидента засудили до 13 років вʼязниці. Його визнали винним у державній зраді та в пособництві у веденні агресивної війни. Суд визнав Януковича невинним за звинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.