«24 канал»: Київський інститут судових експертиз заявив, що міна Антоненка не є боєприпасом, але в корпусі знайшли гексоген

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

За висновками експертів, міна МОН-50, яку вилучили у підозрюваного Андрія Антоненка, немає жодного стосунку до категорії боєприпасів і вибухових пристроїв. Про це повідомляє «24 канал», в розпорядженні якого опинилися висновки експертів за результатами проведення комплексної комісійної судової вибухотехнічної експертизи.

Експертизу проводив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз.

У висновках зазначили, що у тому вигляді, в якому міну надали на дослідження, вона жодного стосунку до категорії боєприпасів і вибухових пристроїв не має.

«Наданий на дослідження предмет у формі неправильного паралелепіпеда є вихолощеною (без вибухових речовин і двох додаткових детонаторів) промислово виготовленою бойовою протипіхотною осколковою міною направленої дії, яка у наданому на дослідженні вигляді до категорії боєприпасів і вибухових пристроїв не відноситься», — йдеться у висновках експертів.

Але під час експертизи, як йдеться у висновках, «у корпусі виявлено залишки пластичної речовини жовтого кольору, яка відноситься до бризантної вибухової речовини підвищеної потужності на основі гексогену».