Вночі: у світі святкують Різдво, Кабмін провів екстрене засідання, у Гонконзі протестувальники розгромили Starbucks

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

По усьому світі святкують Різдво

У середу, 25 грудня, католики, протестанти та парафіяни більшості православних церков відзначають Різдво Христове — народження Ісуса Христа у Віфлеємі, одне з головних християнських свят.

25 грудня відбуваються три церковних богослужіння: опівночі, на зорі та вдень, що символізує Різдво Христове в дусі Отця, у лоні Богоматері та в душі вірянина. У понад 145 країнах світу Різдво — це офіційне державне свято. 25 грудня його відзначають не тільки католики та протестанти, які дотримуються Григоріанського календаря, але й 11 з 15 православних церков, які користуються Новоюліанським календарем.

Кабмін провів екстрене засідання щодо газових переговорів

Кабінет міністрів у вівторок ввечері провів екстрене засідання щодо газових переговорів з Росією.

«Формат засідання повністю закритий — ДСК (для службового користування)», — повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко. Зі слів нардепа випливає, що засідання тривало близько години. Інших подробиць депутат не повідомив.

В анексованому Криму продають ялинки з Івано-Франківська

У анексованому Росією Сімферополі виявили продаж ялин з Івано-Франківської області. Як зʼясувалося, в Крим вони потрапляють транзитом через Росію.

Ялинки з Прикарпаття продають на ярмарку в центрі міста — під будівлею музичного театру на проспекті Кірова. «Українські ялинки виробляються на приватному підприємстві в Івано-Франківській області. Воно давно їх робить і партіями відправляє в Росію. Ми їх звідти веземо», — розповів продавець.

Він додав, що товар сертифікований, на нього є всі необхідні дозволи. Також продавець зазначив, що торгові точки з українськими ялинками є ще в трьох місцях Сімферополя.

Протестувальники в Гонконзі розгромили мережу кавʼярень Starbucks

У Гонконгу тисячі людей взяли участь у протестах проти закону про екстрадицію на материковий Китай, розгромивши мережі кавʼярень Starbucks і закладів харчування Maximʼs Caterer.

Багато демонстрантів були одягнені в маски та носили роги північного оленя на голові, протестуючи в торгових центрах і туристичному районі. Вони скандували: «Відродити Гонконг!», «Революція нашого часу!» і «Незалежність Гонконгу!»

Заклади Maximʼs Caterers стали обʼєктом гніву демонстрантів після того, як дочка засновника компанії, яка володіє місцевою франшизою, засудила протестувальників у Раді ООН з прав людини в Женеві.

У США чоловік пограбував банк і в костюмі Санта-Клауса роздавав перехожим гроші

У Колорадо Спрінгс чоловік пограбував банк, після чого роздав вкрадене перехожим. «Грабіжник» зайшов у тамтешнє відділення Academy Bank і почав вимагати гроші, погрожуючи наявністю зброї. Далі, за словами очевидців, грабіжник вийшов на вулицю і розкидав навколо купюри, вигукуючи при цьому: «Щасливого Різдва!» Нарешті, він увійшов в кафе навпроти і просидів там до прибуття поліції.

Правоохоронці зазначили, що підозрюваний не чинив жодного опору при затриманні. Ним виявився 65-річний Девід Олівер. Зброї при чоловікові не знайшли. Сума вкрадених у банку коштів не оголошується, проте в поліції натякнули, що йдеться про тисячі доларів. Свідки розповіли, що люди, які були на вулиці в момент події, зібрали розкидані купюри та повернули їх у відділення банку.