Виборчу кампанію Блумберга звинуватили у використанні праці увʼязнених

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мільярдера і претендента на посаду президента США Майкла Блумберга звинуватили у використанні праці увʼязнених для своєї передвиборчої кампанії, передає ВВС.

Працю вʼязнів використовували в колл-центрах для дзвінків виборцям. У Блумберга визнали цей факт, заявивши, що нічого не знали про використання увʼязнених. Штаб Блумберга додав, що розірвав угоду з підрядником, який надавав ці послуги.

Зазначається, що штаб Блумберга користувався послугами компанії ProCom. Фірма управляє двома центрами в державних вʼязницях Оклахоми. Увʼязнені уклали контракт на дзвінки принаймні з однієї з цих вʼязниць — жіночої вʼязниці з низьким рівнем режиму суворості та місткістю на понад 900 увʼязнених.

Як додає видання, у минулому багато приватних фірм у США використовували так званий «тюремний інсорсинг» як альтернативу дешевій робочій силі. Приміром, увʼязнених використовували для пакування кави Starbucks і виробництва жіночої білизни. Вʼязням також платили $1 на день за боротьбу з лісовими пожежами в Каліфорнії минулого року.

Прихильники стверджують, що ця практика стимулює місцеву економіку і надає увʼязненим навички та дохід. Але критики стверджують, що тюремна праця є незаконною експлуатацією і перешкоджає реабілітації увʼязнених.