Різдвяна проповідь Папи Римського: Бог любить усіх, «навіть найгірших з нас»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Папа Римський Франциск під час різдвяної меси заявив, що Господь любить усіх людей і навіть «найгірших з нас», повідомляє ВВС.

«Різдво нагадує нам, що Бог продовжує нас любити усіх, навіть найгірших з нас. Мені, вам, кожному з нас він говорить сьогодні: “Я люблю вас і завжди любитиму, тому що ви дорогоцінні в моїх очах”», — сказав понтифік.

Звертаючись до вірян, Папа додав, що «можливо, ви помилилися у своїх ідеях, можливо, у вашому житті повний безлад ... але Господь продовжує любити вас».

Baris Seckin / Anadolu Agency via Getty Images

Крім того, Франциск також натякнув на скандали, від яких потерпає церква. «Що б не сталося в нашому житті, що б не виходило у церкви, які б проблеми не виникали у світі, це більше не буде виправданням», — додав понтифік. Багато хто сприйняли ці слова як відсилання до скандалів з домаганнями, розбещенням дітей, а також до корупційних скандалів, в яких дедалі частіше звинувачують католицьких священнослужителів.

Серед тих, хто брав участь в месі, були діти з таких країн, як Венесуела, Ірак і Уганда. Видання додає, що 25 грудня Папа Франциск оголосить традиційне Папське різдвяне послання світу в базиліці Святого Петра у Ватикані.