Учені зʼясували, що шимпанзе вміють танцювати — вони плескають у долоні та стукають ногами в такт музиці

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Згідно з новим дослідженням, шимпанзе люблять плескати в долоні, постукувати ногами і розгойдуватися під музику. Про це пише Sky News.

Учені Японського університету Кіото провели дослідження семи шимпанзе, які протягом шести днів піддавалися впливу шести двохвилинних фортепіанних композицій. В результаті вони виявили, що у шимпанзе було певне відчуття ритму, і в той час, коли грала музика, вони качали тілами і головами, а іноді навіть ходили, плескаючи в долоні та постукуючи ногами.

Команда виявила, що шимпанзе чоловічої статі частіше реагують на мелодії, вони ритмічно погойдувалися протягом більш тривалих періодів часу порівняно з самками.

Також дослідники доктор Юко Хатторі та професор Масакі Томонага зазначили: «Враховуючи, що у людей немає такої статевої різниці в музичних здібностях, більш висока чутливість до звуку у самців шимпанзе могла бути отримана вже після того, як шимпанзе пішли від спільного з людьми предка».

«Це також може бути повʼязане з їхнім патріархальним суспільством, де шимпанзе чоловічої статі часто співпрацюють, щоб захистити свою територію і членів групи», — додали вчені.