Лукашенко заявив, що Україна сама дала привід для конфлікту з Росією

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна сама дала привід для «конфлікту з Росією». Про це він сказав в інтервʼю російській радіостанції «Ехо Москви».

«Україна в якійсь мірі підставилась. Росіян почали душити, мова там і інше — ну, питань, яких не повинно бути в Україні! Як би там не було, я не виправдовую зараз Росію. Я не дорікаю Україні. Але як би там не було, Україна хоч і маленький, але дала привід до цього зіткнення», — заявив Лукашенко.

Він сказав, що українці «не зуміли відповісти йому на питання, як вони захищали Крим».

«Що стосується Криму, коли на мене почали наступати українці влітку після Криму, відразу в той рік, я їм сказав — де-факто російський, юридично це не оформлено. А потім вони знову почали мене душити на площі Верховної Ради. Я їм ставлю питання, ви мене не душіть, ви мені скажіть, як ви обороняли Крим? Як ви його захищали? Скільки там українців загинуло за цю святу українську, як вони кажуть, землю? Тиша. Ось відповідь на питання. Я виходжу з реальної ситуації, а давати оцінки — чий Крим, це вже ви займайтеся там. Я трошки серйозніше дивлюся на ці питання, не політизую й не займаюся агітацією», — заявив Лукашенко.