У Китаї затримали понад 100 осіб за підробку герметиків Loctite

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Шанхаї поліція затримала 103 особи за підозрою в підробці продукції німецької фірми Loctite, пише Bloomberg.

Зазначається, що правоохоронці конфіскували понад 470 тис. підроблених продуктів та етикеток Loctite на суму понад 50 млн юанів ($7,1 млн) під час рейду. За даними видання, поліція ще у квітні отримала попередження про те, що на ринку продаються підроблені продукти Loctite, і виявила, що виробництвом і продажем контрафактної продукції в кількох провінціях Китаю з жовтня 2018 року займаються два угруповання.

Колишній працівник інспекції якості фабрики Loctite керував групою, яка створила таємну компанію зі складальними лініями та лабораторіями з виробництва підробленої продукції. Інше угруповання займалося утилізацією відходів.

Іноземні компанії давно скаржаться на відсутність захисту прав інтелектуальної власності в Китаї, і ця проблема лежить в основі торгової суперечки зі США. Раніше в цьому місяці обидві країни домовилися про перший етап більш широкої торгової угоди, яка передбачатиме зниження мит і підвищення штрафів для Китаю за порушення прав інтелектуальної власності.

Loctite — всесвітньо відома компанія з виробництва клеїв, герметиків і засобів для обробки поверхонь. Продукти Loctite продаються по всьому світу і використовуються як у різних галузях промисловості, так і в побуті. Компанія входить до німецького холдингу Henkel AG & Company.