Міністерство: До 26 грудня борги перед спортивними федераціями буде закрито

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

До 26 грудня борги перед олімпійськими федераціями будуть закриті. Про це заявив заступник міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумілін, передає Xsport.

За словами Шуміліна, на зустрічі з федераціями міністерство попереджало, що можуть бути проблеми з фінансуванням, а проблема фінансування Федерації легкої атлетики України в тому, що вона увійшла в експеримент із прямого фінансування.

«Тобто, деякі федерації мають можливість свої борги зробити перехідними на наступний рік. Водночас ФЛАУ цього зробити не може», — пояснив він.

Міністр зазначив, що до Мінфіну надіслали листа з проханням змінити регламент і дозволити перенести борги на наступний рік.

«У цьому місяці 438 мільйонів гривень узагалі на спорт виділено від Міністерства спорту. На 17-те число обсяг цих боргів був близько 90 мільйонів гривень. На ранок 24 грудня залишилося 10 мільйонів гривень проблемного боргу. Думаю, максимум 26-го числа цей борг закриється», — переконаний Шумілін.

  • 22 грудня Олімпійські федерації звернулися до Зеленського через проблеми з фінансуванням.
  • Наразі підготовка до Олімпійських ігор — 2020 на завершальному етапі, і від того, чи буде виділене заплановане державне фінансування, залежить якість підготовки і, відповідно, результат виступу українських спортсменів на Олімпіаді.