WSJ: Huawei отримала від китайського уряду $75 млрд допомоги

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
WSJ: Huawei отримала від китайського уряду $75 млрд допомоги

Qilai Shen / Bloomberg via Getty Images

Уряд Китаю надав компанії Huawei $75 млрд допомоги. Це дозволило їй стати лідером телекомунікаційної галузі, пише газета The Wall Street Journal.

Зазначається, що держпідтримка Huawei істотно перевершує допомогу, яку отримали від урядів своїх країн найближчі конкуренти компанії. Допомогу від уряду Huawei отримала у вигляді субсидій, кредитних ресурсів, податкових пільг та інших форм. Це дозволило найбільшому у світі виробнику телекомунікаційного устаткування підтримувати більш низькі ціни, ніж у конкурентів.

Найбільшу частину — близько $46 млрд — компанія отримала за рахунок позик, кредитних ліній та іншої підтримки з боку державних банків. Податкові пільги дозволили компанії заощадити близько $25 млрд у період між 2008 і 2018 роком. На частку субсидій припало $1,6 млрд, ще $2 млрд — на знижки на земельні ділянки, які купляла Huawei.

У самій Huawei заявили, що компанія отримала «невеликі та несуттєві» субсидії на розвиток своїх досліджень, що, за словами виробника, не є чимось незвичайним. Основна частина держпідтримки, зокрема податкові пільги, були доступні також іншим представникам сектора, наполягають у компанії.