Волонтерка Звіробій подала заяву на голову ДБР Трубу за підробку документів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Волонтерка та доброволець Олена Біленька, відома як Маруся Звіробій, подала заяву на голову Державного бюро розслідувань Романа Трубу за службове підроблення документів. Про це Звіробій повідомила на брифінгу після допиту в ДБР у справі про погрози президенту Володимиру Зеленському.

«Сьогодні ми подали заяву на пана Трубу. У нас є підозра, що він вводить в оману суддів, тому що до мене додому прийшли з ухвалою з Печерського суду. А якщо центральний апарат ДБР має до мене якісь претензії, то вони мали прийти з ухвалою Шевченківського суду. Тому відповідні заяви ми залишили сьогодні в ДБР, хотілося б пояснення з цього приводу», — наголосила Звіробій.

Адвокат Андрій Писаренко уточнив, що була подана заява про вчинення кримінального правопорушення за статею 366 — службове підроблення керівником ДБР Романом Трубою.

Санкція статті передбачає покарання штрафом до пʼятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прессекретарка ДБР Анжеліка Іванова наголосила, що в ухвалі від Печерського суду немає ніякої змови, а це нормальна практика для бюро: «Юридична адреса ДБР — це вулиця Грушевського, що належить до Печерського району. Тому це абсолютно нормальна практика. Тут немає змови або ексклюзивного випадку».

Що сталося?

26 жовтня 2019-го президент Володимир Зеленський здійснив візит у Золоте Луганської області та провів зустріч із добровольцями. Спілкування з добровольцями було дуже емоційним. Зокрема, під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказати: «Ви зброю відведіть». Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати... Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я не лох якийсь».

Поведінка президента дуже обурила волонтерку Марусю Звіробій та депутатку Софію Федину («Європейська солідарність»), які того ж дня записали та виклали у Facebook відео, в якому з використанням ненормативної лексики розкритикували поведінку Зеленського.

«Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського. «Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — продовжила її слова Софія Федина.