Ветеранка АТО «Пума» стверджує, що не була знайома з фігурантами справи Шеремета у 2016 році

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Ветеранка АТО Інна Грищенко, відома як «Пума», яку підозрюють у замаху на життя бізнесмена з Прикарпаття та яка повʼязана зі справою про вбивство Павла Шеремета, стверджує, що не була знайома з підозрюваними влітку 2016-го, коли авто журналіста підірвали. Про це вона повідомила hromadske під час розгляду іншої справи, де вона фігурує.

Вона заявила, що з підозрюваними військовослужбовцем Яною Дугарь і музикантом і ветераном Сил спецоперацій Андрієм Антоненком познайомилася наприкінці літа цього року, а з лікаркою Юлією Кузьменко знайома з літа 2018 року.

«Знайома з Яною, з Рифом з цього року, з кінця літа, а з Юлею з того літа. З Facebook ми знайомі раніше, але з Яною взагалі тільки цього року познайомилась. Спочатку особисто, а потім у ФБ», — розповіла Грищенко.

Також жінка наголосила на тому, що її не допитували ані у справі про замах на життя бізнесмена, ані у справі Шеремета.

Також «Пума» пояснила, що мала на увазі під фразою «на нас хочуть повісити справу Шеремета», яка фігурувала у переговорах, що оприлюднили в МВС.

«Мені було незрозуміло, чому Ваню взагалі викликали у цій справі. Провести паралель нічого не вартувало. Єдине, що я дуже здивувалася тому, яких людей вибрали ще в цю справу. Коли закрили Рифа, Юлю та Яну, в мене досі немає нормальних слів», — сказала Грищенко.

Водночас Грищенко підтвердила, що її чоловік міг виготовляти вибухівки: «Мій чоловік за спеціальністю вибухотехнік. Було б дивно, якби він не міг чогось робити. Але тоді в нас потрібно всіх ветеранів, тисяч 20 точно закрити», — сказала жінка.

Також вона зазначила, що чула про чоловіка з позивним «Нацик», але особисто не знайома з ним.

Грищенко вважає, що відбувається «знищення волонтерського та ветеранського руху».

У чому саме підозрюють Інну Грищенко?

Поліція повідомила, що 6 листопада суд заарештував жінку, підозрювану у замаху на вбивство підприємця на Івано-Франківщині.

Подія сталася у липні 2018 року в Косові: до поліції звернувся місцевий житель із повідомленням про те, що на власному подвірʼї помітив під машиною небезпечний предмет. Під час огляду спеціалісти вибухотехнічної служби виявили саморобний вибуховий пристрій (5 кг у тротиловому еквіваленті).

«Пумі» інкримінують співучасть у злочині, який буцімто вчинив її чоловік Влад Грищенко («Буча») у 2018 році, а саме замах на вбивство на замовлення.

У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета подружжю Інні та Владиславу Грищенкам не оголошували офіційних підозр. Слідство не озвучило їхніх ролей, лише натякнуло, що Владислав уміє робити вибухівку.