Трамп каже, що розмова з Зеленським була «ідеальною»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент США Дональд Трамп заявив, що його телефонна розмова з президентом України Воломиром Зеленським була ідеальною та без тиску». Про це він написав у своєму Twitter.

«Злочину не було, телефонна розмова з Україною був ідеальною, без тиску», — наголосив Трамп.

У своєму повідомленні він розкритикував спікера палати представників Ненсі Пелосі, яка, на його думку, хоче нав’язати свої правила. Він додав, що Пелосі має незначну більшість у палаті, та отримала нуль голосів від республіканців.

  • 25 вересня Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським. Глави держав обговорювали сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена — прямого конкурента Трампа на наступних виборах президента США. Це викликало скандал, який призвів до запуску процедури імпічменту американського президента.
  • Палата представників Конгресу США проголосувала більшістю за оголошення імпічменту президенту Дональду Трампу. Вона затвердила дві статті звинувачення: зловживання владою (підтримали 230 конгресменів, проти — 197) і перешкоджання роботі Конгресу (за 229, проти — 198).
  • Далі справа переходить до Сенату США. Процедура по суті є судовим процесом, у якому сенатори стають присяжними, а члени палати представників — стороною обвинувачення. Потім відбувається голосування. Якщо дві третини сенаторів голосують за, президента відсторонюють від посади.
  • Трамп подякував президенту України за його слова щодо відсутності тиску під час телефонних переговорів.