Мінцифри відкрило доступ до реєстру Держархбудінспекції. У ньому можна перевірити наявність у забудовника довгобудів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мінцифри відкрило доступ до реєстру Держархбудінспекції. У ньому можна перевірити наявність у забудовника довгобудів

Гонтар Володимир / УНІАН

Міністерство цифрової трансформації відкрило будівельний реєстр Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ). Про це у Facebook повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Я дуже багато чув легенд про цей реєстр, але, повірте, те, що ми побачили, працюючи над відкриттям даних, перебільшило всі найгірші плітки. Поганий стан даних, явні сліди багаторазового переписування даних, приховування даних, і все це супроводжувалося дуже цікавими коментарями одразу в реєстрі», — написав Федоров.

Він пояснив, що під час аналізу стану реєстру в ньому виявили 31 поле з різноманітними даними, зокрема даними про замовника, проєктувальника та підрядника з кодами ЄДРПОУ, про авторський та технічний нагляд, характеристики забудови та клас наслідків, а також дані про адресу, кадастровий номер і багато іншого.

Тепер, за словами Федорова, є можливість перевірити наявність дозволу на будівництво у вибраному районі, перевірити, чи має забудовник довгобуди, подивитися експертну організацію та її історію.

«Тож наша складна боротьба проти корупції у сфері будівництва триває два тижні, тому ми запустили електронний кабінет забудовника для класу СС1 (вже онлайн почато майже 200 будівництв та введено в експлуатацію майже 70), сьогодні відкрили «страшний» реєстр, на черзі — дозволи та сертифікати СС2 та СС3. І лише після цього я буду задоволений! А корупція в ДАБІ буде зведена до нуля», — резюмував Федоров.