В Японії вперше за десять років стратили іноземця

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Японії вперше за десять років стратили іноземця

Міністр юстиції Масако Морі під час прес-конференції, 26 грудня 2019 року.

Kyodo News via Getty Images

В Японії вперше за останні 10 років стратили іноземця, пише ВВС.

40-річного громадянина Китаю Вей Вея повісили за вбивство сімʼї з чотирьох осіб у 2003 році. Чоловік скоїв цей злочин разом із двома спільниками.

Злочинці намагалися пограбувати будинок бізнесмена у Фукуоці. Під час нападу вони задушили самого підприємця та двох його малолітніх дітей (8 і 11 років), а дружину втопили у ванні. Пізніше вони вивезли тіла убитих і скинули їх у затоку Хаката.

Спільники Вея втекли до Китаю, де у 2005 році одного з них стратили, а іншого засудили до довічного увʼязнення. Міністр юстиції Масако Морі заявила, що вона підписала вирок Вей Вея «після ретельного розгляду».

«Це надзвичайно жорстокий випадок, коли щасливі члени сімʼї, включаючи двох дітей, були вбиті зі справді егоїстичних причин», — сказала вона.

Як пише видання, востаннє в Японії був страчений громадянин Китаю за вбивство трьох своїх співгромадян. Це сталося у 2009 році. Наразі в Японії в камерах смертників на страту очікують близько 100 осіб. Торік було страчено 15 осіб, зокрема 13 членів секти «Аум Сінрікьо», які влаштували теракт у токійському метро в 1995 році.