В МВС анонсували зростання штрафів для водіїв. За перевищення швидкості — 3 400 грн

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В МВС ініціююють збільшення штрафів для водіїв за деякі правопорушення з високим ступенем суспільної небезпеки. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, повідомляє пресслужба відомства.

В МВС підготували пакет законопроєктів про посилення відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. За словами Геращенка, у відомстві пропонують збільшити розміри штрафів:

  • за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км/год — 3 400 грн (наразі 510 грн);
  • за залишення місця ДТП — 3 400 грн (наразі 255 грн), а також передбачити можливість позбавлення права керувати транспортними засобами на пів року;
  • за керування авто особою, яка не має на це права, — 10 200 грн (зараз 510 грн).

Також важливими ініціативами МВС є зниження порогу перевищення швидкості руху, з якого настає адміністративна відповідальність, — з 20 до 10 км, пропозиція не відносити керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння до кримінальних проступків. За наїзд на людину водієм, який перебував під впливом алкоголю або наркотичних засобів, відповідальність посилюється.

У першому кварталі 2020 року планується запуск системи автоматичної фото- і відеофіксації перевищення швидкості.

«Система фото- і відеофіксації перевищення швидкості в столиці наразі працює у тестовому режимі. Функціонують відеокамери на 5 проспектах Києва і вже зафіксували понад 41 тисячу випадків перевищення швидкості. У подальшому камери будуть встановлені в місцях, де скоюється найбільша кількість ДТП і найчастіше спостерігається перевищення швидкісного режиму», — зазначив заступник міністра внутрішніх справ.