У справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова заявили відвід судді

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому заявили відвід судді Ярославі Керекез.

Як повідомляє «Громадське», суд задовольнив клопотання адвоката обвинуваченого — колишнього поліцейського Івана Приходька.

Переяславський районний суд сьогодні почав підготовче засідання. Прокурор Сергій Самчук подав клопотання про продовження запобіжного заходу підозрюваним. Після рішення про відвід судді він заявив, що воно безпідставне і таким чином затягується розгляд справи.

Крім Приходька, на засідання з СІЗО привезли інших підозрюваних: Володимира Петровца, Дмитра Кривошея і ще одного неповнолітнього фігуранта, який перебуває під нічним домашнім арештом.

  • 31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — напідпитку «пристрілювали» рушницю, й одна куля влучила в двір, де грався пʼятирічний хлопчик Кирило Тлявов. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • У Нацполіції заявили, що в результаті розслідування за фактом загибелі хлопчика притягнуто до відповідальності 12 працівників поліції. З них 6 керівників районного відділу поліції звільнено з посад. Керівників управління превентивної діяльності притягнуто до дисциплінарної відповідальності.