«Російські території — це болота під Москвою». Міськрада Херсону відповіла Путіну на закиди про «споконвічно російський» південь України

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Херсонська міська рада відповіла президенту Росії Володимиру Путіну на закиди про те, що південь України, зокрема Причорноморʼя, — це «споконвічно російські території».

«Багато хто каже, що не варто звертати уваги на його хвору вікову фантазію, але я вважаю, що на такі заяви потрібно реагувати. Ми два десятиріччя закривали очі на те, що вони називали Крим російським, і дарма. Тому що збоченці тим і відрізняються від нормальних людей, що не тільки фантазують, а втілюють свої мрії в реальність. І їм все одно, що ці мрії обертаються кошмаром для всіх інших», — зазначив міський голова Херсону Володимир Миколаєнко.

Він зазначив, що споконвічні російські території — це болота під Москвою, а все інше — це території, якими «московити заволоділи завдячуючи власній тваринній жорстокості та підступності».

«Порушуючи домовленості, нехтуючи обіцянками, використовуючи моменти слабкості сусідів, власноруч створюючи внутрішні кризи в сусідніх державах, вони зуміли побудувати велику імперію. Велику за розмірами, я маю на увазі. Ця імперія стоїть на кістках. На кістках мільйонів людей, чиї життя не значили для московитів нічого. Це кістки й наших предків теж. Життя людини, доля особистості й сьогодні в Росії дешевші за рубль. Саме тому вони плекають ілюзію власної величі, поливаючи її кровʼю. Росія — це смерть. Неважливо куди вона приходить — у Сибір, на Урал, в Україну чи Сирію. Росія — це завжди смерть, приниження, голод, сморід, невігластво і страждання», — наголосив мер міста.

Миколаєнко додав, що південь України — етнічно, ментально, географічно, культурно український.

«Завжди був українським і завжди буде. Буде українським тоді, коли Росії вже не буде», — зазначив Володимир Миколаєнко.

Його звернення підтримали 33 депутати.