Пентагон виступив проти наборів для тесту ДНК. Там вважають, що вони загрожують безпеці військових

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Пентагон застеріг своїх військовослужбовців від використання наборів для тесту ДНК від таких відомих компаній як 23andMe і Ancestry, оскільки це загрожує безпеці військових і може поставити під удар цілі місії.

Як пише сайт Yahoo News, про це йдеться у внутрішній записці заступника міністра оборони Джозефа Кернана та виконувача обовʼязків заступника міністра Джеймса Стюарта.

«Набори для тесту ДНК можуть розкрити особисту та генетичну інформацію та потенційно можуть призвести до ненавмисних наслідків для безпеки та підвищеного ризику для обʼєднаних сил місії», — сказано в записці. Застереження переважно присвячено оцінці стану здоровʼя бійців, оскільки вони зобовʼязані повідомляти медслужбу про зміни та ризики захворювань, як-от цукровий діабет та рак.

У записці відкритим текстом говориться, що тести можуть передаватися стороннім особам і несуть у собі цінну розвідувальну інформацію для спецслужб інших країн, але в Пентагоні все ж висловлюють побоювання, що тести використовуються компаніями-виробниками не за призначенням.

Як пише ABC News, в Ancestry заявили, що не передають дані ДНК клієнтів. Виняток лише один — судове рішення. У 23andMe кажуть, що забезпечують повну конфіденційність клієнтів.