Міністр оборони Загороднюк: У Мінську обговорюють повне перемирʼя на Донбасі з 1 січня

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську обговорюється повне перемирʼя з 1 січня 2020 року. Про це міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив під час пресконференції.

«Ми говоримо про повне перемирʼя з 1 січня. Тобто ми зараз готуємося до цього та будемо працювати. Ми визначили наші точки. Як ми вже говорили, ці точки мають абсолютно чіткий гуманітарний характер — це переходи, де населення може перетинати лінію зіткнення. Зараз вони обговорюються в Тристоронній контактній групі», — сказав Загороднюк.

За його словами, поки назву нових точок не можна озвучити, але запевнив, що вони влаштовують українську сторону, і там немає ризиків.

  • РосЗМІ повідомляють, що Київ і керівництво бойовиків «ЛДНР» домовились провести обмін полоненими за формулою «всіх на всіх» 29 грудня 2019 року.
  • Учасники ТКГ під час відеоконференції 23 грудня домовилися про проведення обміну полоненими між Україною та самопроголошеними республіками «ДНР» і «ЛНР» до кінця 2019 року.
  • Раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що вже узгоджена перша група людей, яка готова до обміну між Україною та бойовиками «ДНР» і «ЛНР».