Суд відпустив підозрюваних у захопленні Маріупольського ГУВС у 2014 році. Вони просять внести їх у список обміну полоненими

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Жовтневий районний суд Маріуполя відпустив з-під варти під особисте зобовʼязання підозрюваних у справі про захоплення Маріупольського ГУВС 9 травня 2014 року та умисному вбивстві людей.

Як повідомляє місцеве видання 0629, Євген Дружинін, Олександр Стрельникович, Віктор Скрипник і Вʼячеслав Бірюков написали заяви з проханням внести їх до списку обміну на українців, утримуваних у тюрмах бойовиків і на території Росії.

Проти виступила мати загиблого міліціонера Михайла Єрмоленка, вимагаючи довести розслідування до кінця.

Усіх чотирьох доставили в Державну кримінальну виконавчу службу. Суд узяв з підозрюваних підписки, що вони зобовʼязуються зʼявитися на наступне засідання, призначене на січень.

Один з обвинувачених заявив, що буде й далі брати участь у засіданнях за допомогою відеозвʼязку з окупованої частини Донбасу, якщо його обміняють.

  • 9 травня група бойовиків захопила будівлю Маріупольського ГУВС і взяла заручників. Групою керував колишній міліціонер на призвисько «Мангуст». Будівлю звільняли кілька підрозділів Збройних сил, міліції, а також добровольчі батальйони. Під час перестрілки загинули 13 людей, а частина бойовиків встигла втекти, надягши цивільний одяг. На лаві підсудних опинилися лише четверо людей.
  • Учасники ТКГ під час відеоконференції 23 грудня домовилися про проведення обміну полоненими між Україною і самопроголошеними республіками «ДНР» і «ЛНР» до кінця 2019 року. РосЗМІ повідомляють, що Київ і керівництво бойовиків «ЛДНР» домовилися провести обмін полоненими за формулою «всіх на всіх» 29 грудня 2019 року.
  • У список на обмін також можуть внести підозрюваних у теракті в Харкові в 2015 році. Проти цього вже протестували на площі перед входом до будівлі Харківської облдержадміністрації.